Waarom een rechtsbijstandverzekering?

Een buurman die een stuk gaat aanbouwen, lekkage in een appartement, verborgen gebreken na aankoop van een woning. Het zijn allemaal situaties waar je graag juridische bijstand bij krijgt. Gemiddeld kost een advocaat tussen de €200,- en €300,- per uur. Kortom: een grote, onvoorziene kostenpost.

rechtsbijstand
Nieuws
Datum: 27-11-2020

Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische bijstand bij een geschil, in de vorm van advies of bijstand. Bijvoorbeeld als je een conflict krijgt over een koop- of huurcontract (consumentengeschillen) of als je betrokken raakt bij een verkeersongeluk met vervelende nasleep. 

Niemand zoekt problemen

Op sommige omstandigheden heeft u geen invloed. Problemen kunnen uit het niks ontstaan. De buren die opeens een stuk aan willen bouwen. U bent uw volledige privacy kwijt. Je had waarschijnlijk nooit verwacht dat die vriendelijke buren opeens minder vriendelijk blijken te zijn. 

Praktijkvoorbeelden

Wat voor zaken worden er zoal gemeld bij een rechtsbijstandsverzekeraar? Denk onder meer aan het VVE-recht, het bouwrecht en het burenrecht. Maar ook voor huurders is een rechtsbijstandverzekering een uitkomst. Daarnaast kan  je extra modules als ''werk'' meeverzekeren. U krijgt dan juridische ondersteuning als u ontslagen wordt.

Zo zijn er nog veel meer voorbeelden van situaties te noemen waarbij juridische hulp wenselijk is. Vaak zijn het situaties die u niet ziet aankomen. Maar ook als u een potentieel geschil heeft, kan advies over uw rechten en plichten of over een eventuele aanpak al heel nuttig zijn.

Al woont u als huiseigenaar nog zo rustig en comfortabel, heeft u zoveel vertrouwen in uw werkgever, het kan toch  zomaar zijn dat u te maken krijgt met een situatie waar u zich geen raad mee weet. Dan is het bijzonder fijn als u bij uw eigen rechtsbijstandsverzekeraar de hulp kan vinden die u zoekt.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.