Waarom kiezen voor een verzekeringstussenpersoon?

Wat is een verzekeringstussenpersoon? En waarom kiest u hier voor? Wij leggen het graag uit in dit artikel. Heeft u nog vragen na het lezen van dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op. 

Nieuws
Datum: 04-05-2022

Een verzekeringstussenpersoon, zoals ons kantoor er één is, werkt onafhankelijk met verschillende verzekeringmaatschappijen en kan het aanbod van de markt grondig vergelijken, zonder daarbij een verplichting te hebben voor maatschappij x of maatschappij y te werken. Toch een belangrijke troef: op die manier krijgt de klant de juiste verzekering tegen de juiste prijs. Zonder hier te spreken over eventuele maatregelen die maatschappijen nemen om contracten op te zeggen of dekkingen te herleiden. In dit geval kan de verzekeringstussenpersoon onderhandelen en eventueel een oplossing zoeken bij een andere maatschappij.

De onafhankelijkheid is een sterk wapen voor de verzekeringstussenpersoon. Zeker wanneer er een geschil is tussen de verzekeringsmaatschappij en de klant. Een voorbeeld maakt dit duidelijk.

  • Stel dat er brandschade is en er is geen akkoord over de vergoeding tussen de klant en de expert van de maatschappij. De verzekeringstussenpersoon kan onafhankelijk tussenkomen en een tegenexpertise vragen.

Bovendien moet de verzekeringstussenpersoon inzake consumentenbescherming en opleidingen (ook voor de medewerkers op het kantoor) aan heel wat reglementen voldoen, meer dan bij een bank bijvoorbeeld.

Verzekeringstussenpersonen ook beste dienstverleners

Het vertrouwen in de tussenpersoon, de expertise en de bereikbaarheid zijn de top 3 argumenten waarom de consument voor een tussenpersoon kiest. Het feit dat de verzekeringstussenpersoon lokaal verankerd is en het digitale met het persoonlijk contact combineert verantwoorden ook de sterke positie van de verzekeringstussenpersoon.

Overweegt u om zich te laten ontzorgen door Boidin? Loop gerust binnen en ontdek onze sterke punten.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.