Keuzedeposito met vaste spaarrente

Keuzedeposito is een spaardeposito. Keuzedeposito heeft een looptijd van 10 jaar. In deze spaarperiode krijgt u dezelfde rente. Een goede keuze als u uw geld langere tijd niet nodig heeft.

Keuzedeposito in het kort

  • Vaste rente
  • Inleg vanaf € 500
  • Looptijd 10 jaar
  • Opname tegen kosten

Wat is deposito sparen? 
U heeft spaargeld over en kunt het een tijdje missen. Met Keuzedeposito zet u uw spaargeld voor een bepaalde periode apart. Tegen een vaste rente. Op deze manier heeft u de zekerheid van een vaste rente voor een langere periode.

Uw adviseur kan een Keuzedeposito voor u openen als u een Spaar-op-Maat Vrij rekening heeft. U bepaalt vooraf hoeveel geld u in het Keuzedeposito stort. De looptijd is tien jaar.

Rente van een Keuzedeposito
U kunt kiezen of u de rente van uw Keuzedeposito jaarlijks of maandelijks ontvangt. De rente wordt op uw Spaar-op-Maat Vrij rekening gestort. U krijgt bij Keuzedeposito dus geen rente op rente. Om jaarlijks rente te ontvangen, legt u eenmalig minstens € 500 in. Om maandelijks rente te ontvangen, stort u eenmalig minstens € 5.000.

Bijstorten
U kunt geen geld bijstorten in uw Keuzedeposito. Wilt u het geld wel apart zetten, dan kunt u een nieuw Keuzedeposito openen. U kiest voor elk Keuzedeposito of u de rente maandelijks of jaarlijks laat uitbetalen.

Kosten bij opnemen
Aan het einde van de looptijd maken wij uw geld automatisch over naar uw Spaar-op-Maat Vrij. Wilt u uw geld of een deel daarvan voor het einde van de looptijd opnemen uit uw Keuzedeposito? Dat kan. Dan betaalt u wel opnamekosten over het bedrag dat u opneemt. De opnamekosten zijn 1,25% per niet volgemaakt spaarjaar, met een maximum van 4,5%. 

U betaalt geen opnamekosten als u:

  • het geld nodig heeft om een eigen huis te kopen of uw huis duurzamer te maken;
  • arbeidsongeschikt of werkloos bent geworden of in de schuldsanering zit;
  • tijdens de looptijd overlijdt. Uw erfgenamen hoeven dus geen opnamekosten te betalen.
  • Einde looptijd 

Aan het einde van de looptijd maken we uw geld automatisch over naar uw Spaar-op-Maat Vrij rekening. Handig toch?

 

Ingangsdatum
Verhuisdatum
Bijvoorbeeld: 18-06-2022
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.