Verhuurhypotheek

Heeft u de afgelopen jaren flink wat geld gespaard, maar vindt u de spaarrente inmiddels wel erg laag? Dan bent u zich waarschijnlijk aan het oriënteren op een andere optie om uw geld te investeren. Of wilt u bijvoorbeeld investeren in uw (studerende) kinderen door hen te helpen aan een geschikte woning? Dan bent u vast op zoek naar de beste mogelijkheid die bij u past.

Wat is een verhuurhypotheek?

Met de verhuurhypotheek (of investeringshypotheek) heb je de mogelijkheid om een woning te kopen en deze vervolgens te verhuren. Iets wat bij een gewone hypotheek niet is toegestaan. Hierdoor is een dergelijke hypotheek wel duurder dan een reguliere hypothecaire lening. Geldverstrekkers rekenen namelijk een opslag bovenop de hypotheekrente.

Met een verhuurhypotheek kun je 50 tot 90% van de waarde van de woning lenen, afhankelijk van de geldverstrekker. De waarde van de woning is de waarde in verhuurde staat. Deze is een stuk lager dan de waarde als je de woning niet verhuurt. De taxateur bepaalt deze waarde. Hou er rekening mee dat je dus altijd eigen geld moet inleggen bij de aankoop van een woning voor de verhuur. 

Wat doet Boidin?

Wij inventariseren uw situatie. Hoe is uw financiele situatie? Wat is uw doel? Als onafhankelijk hypotheekkantoor hebben wij aanstellingen bij diverse aanbieders. Wij gaan voor u opzoek naar de beste voorwaarden met de scherpste rente.  Uiteindelijk zal alles in een adviesrapport worden gepresenteerd. De aanvraag van de hypotheek ontzorgen wij ook compleet voor u.

Meer informatie

Ingangsdatum
Verhuisdatum
Bijvoorbeeld: 12-04-2024
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.