De nieuwe zitbankjes voor speeltuin De Miertjes zijn geplaatst!

Dankzij de donaties die vorig jaar zijn gedaan via het RegioBank-initiatief Samen voor de Buurt, heeft Stichting speeltuin De Miertjes in Sluiskil vier zitbankjes gerealiseerd.

Nieuws
Datum: 28-03-2024

Samen voor de Buurt

Het initiatief Samen voor de Buurt helpt stichtingen en verenigingen om geld in te zamelen voor een buurtzaam doel, in dit geval nieuwe bankjes. Toen Stichting speeltuin De Miertjes vorig jaar bij ons aanklopte omdat de zitbankjes aan vervanging toe waren, werkten we hier graag aan mee!

Samen spelen dankzij een regenboogbankje

Naast twee normale zitbankjes had de stichting ook de wens voor een regenboogbankje. Zo’n regenboogbankje is bedoeld voor kinderen die zich alleen voelen en samen willen spelen. Diegene kan op het bankje gaan zitten en zo zien andere kinderen dat diegene met iemand wilt spelen. Dit heeft als doel om het buitensluiten onder kinderen tegen te gaan en er zo voor te zorgen dat ieder kind samen kan spelen.

Vier gloednieuwe bankjes

Via de crowdfundingsactie werd het doelbedrag van 1.000 euro voor twee bankjes al snel bereikt. Daarnaast ontving de stichting mooie donaties van Yara, Cargill en bouwbedrijf M. Jansen, waarmee twee extra bankjes gerealiseerd konden worden in de speeltuin. Inmiddels zijn alle bankjes in de speeltuin geplaatst en wordt er goed gebruik van gemaakt door kinderen en (groot)ouders. Bedankt aan iedereen die heeft gedoneerd voor dit buurtzame initatief!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.