De energieneutrale woning, bespaar op je energie en op je maandelijkse lasten!

Energieneutraal wonen is dé manier om op lange termijn te besparen op de energiekosten. Maar wat houdt 'energieneutraal' nou precies in? En wist je dat het ook direct kan zorgen voor rentekorting op je hypotheek? Je kunt mogelijk profiteren van een lagere hypotheekrente als jouw woning energieneutraal is.

Huis met energie label,s
Nieuws
Datum: 17-05-2023

Lekker wonen met geen of zeer lage energiekosten. Dat is mogelijk met een energieneutrale woning. Een energieneutrale woning is een woning die op jaarbasis net zoveel energie opwekt als dat het verbruikt. Bij een energieneutrale woning wordt het energieverbruik zoveel mogelijk verminderd en het resterende verbruik opgewekt uit duurzame bronnen, zoals zonnepanelen en warmtepompen. 

De energieneutrale woning geeft ook voordelen voor de bewoners. De ruimtes in de woning voelen comfortabeler aan, aangezien de woning zeer goed geïsoleerd is. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Dit zorgt voor een gezond binnenklimaat in de woning.

Financieel kan de energieneutrale woning ook voordelen hebben. Je kunt mogelijk profiteren van een lagere hypotheekrente als jouw woning energieneutraal is. Deze korting kan behoorlijk oplopen. Er zijn bijvoorbeeld geldverstrekkers die zelfs een korting geven van tot wel 0,15% bij een energielabel A en Bij een enegielabel B tot wel 0,10%. Stel je sluit een hypotheek af voor een bedrag van EUR 300.000,-, dit levert dan al snel een besparing op van zo'n EUR 450,- bruto op jaarbasis. 

Er zijn dus hypotheekproducten waar een rentekorting mogelijk is, maar daarnaast is het ook mogelijk om een hypotheek af te sluiten waarbij je extra kunt lenen om de energiebesparende maatregelen te financieren. Dit bedrag valt buiten de inkomenstoets. Bij Boidin hebben we veel kennis en ervaring in het adviseren van consumenten bij het afsluiten van hypotheken voor energieneutrale woningen. Wij kijken precies wat het beste bij jouw situatie past en welke mogelijkheden er zijn voor hypotheekkorting. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.