Terneuzen loopt voorop in de aanpak tegen eenzaamheid

In de gemeente Terneuzen werken organisaties, inwoners en vrijwilligers samen onder de naam ‘Samen tegen eenzaamheid’. De aanpak van eenzaamheid in Terneuzen is uniek en trekt zo ook de aandacht van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Woensdag 10 mei is Staatsecretaris Maarten van Ooijen naar Terneuzen gekomen om alles te horen over deze aanpak.

Samen tegen eenzaamheid
Nieuws
Datum: 22-05-2023

Gemeente Terneuzen ziet eenzaamheid als een urgent probleem en besteed hier dus ook veel aandacht aan. Hierdoor is dan ook onder leiding van de regisseur eenzaamheid van aan-z het initiatief ‘Samen tegen eenzaamheid’ opgezet.

In de bibliotheek in Terneuzen werd een tafelgesprek gehouden met de staatssecretaris over de bijzondere aanpak tegen eenzaamheid in Terneuzen. In het bijzonder kwam het signaleren van eenzaamheid door verschillende partijen in de Terneuzens samenleving naar voren. Terneuzen is zo uniek in deze aanpak door de samenwerking tussen alle organisaties en de mindset die dit met zich meebrengt. Lokale organisaties die zich inzetten voor eenzaamheid waren uitgenodigd voor het gesprek met de staatssecretaris. Ook wij van Boidin waren aanwezig als ondersteuner van dit initiatief.

Wij van Boidin zijn dus ook betrokken bij het initiatief ‘Samen tegen eenzaamheid’. Daarnaast proberen wij zelf ook een aandeel te hebben in de aanpak tegen eenzaamheid met eigen initiatieven. Zo hebben we laatst bijvoorbeeld een speeltuin uit Sluiskil geholpen met het inzamelen van geld voor de aankoop van nieuwe bankjes en waren we aanwezig met een speeltoestel bij Terneuzen Speelstad. Hiermee steunen we lokale initiatieven die ervoor zorgen dat mensen bij elkaar komen en dragen we bij aan de continuïteit hiervan.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.