ondernemer in problemen

Bedrijfshypotheek

Heeft u een eigen bedrijf en wilt u een bedrijfspand kopen of laten (ver)bouwen om verder te kunnen groeien? Of heeft u al een zakelijke hypotheek, maar wilt u deze oversluiten? Wij helpen u graag groeien, met onze Bedrijfshypotheek.

Bedrijfshypotheek in het kort

 • Een hypotheekbedrag tussen € 50.000 en € 1.000.000
 • Een lange looptijd tot 20 jaar
 • Jaarlijks extra aflossen tot 5% van de hoofdsom
 • Financiering standaard tot 80% van de marktwaarde en soms tot 90%
 • 40% van het bedrijfspand mag u verhuren aan een andere ondernemer
 • Bouwen of verbouwen? Het bouwdepot geeft inzicht en overzicht in de kosten.

Een zakelijke hypotheek voor uw bedrijfspand
Tijdens een oriëntatiegesprek bespreekt u uw wensen met uw Zelfstandig Adviseur. Uw adviseur, die zelf ook ondernemer is en dus weet hoe belangrijk een bedrijfshypotheek is, kijkt samen met u naar het maximale hypotheekbedrag. Dit ligt bij RegioBank tussen € 50.000 en € 1 miljoen.

20 jaar tijd om uw bedrijfshypotheek af te lossen
De zakelijke hypotheek die u afsluit kunt u in 20 jaar aflossen. Sneller kan ook. De looptijd van uw zakelijke financiering spreekt u af met uw Zelfstandig Adviseur. Ieder jaar lost u minimaal 5% van uw zakelijke hypotheek af. Ook kunt u jaarlijks extra aflossen tot 5% van de hoofdsom.

Financiering en de waarde van uw bedrijfspand
De zakelijke hypotheek die u bij RegioBank afsluit, staat in verhouding met de waarde van het bedrijfspand. U kunt financiering standaard voor 80% en in sommige gevallen tot 90% van de marktwaarde aanvragen. Wij financieren 90% van de marktwaarde wanneer u of uw bedrijfspand voldoet aan 1 van de volgende voorwaarden: 

 • U koopt, bouwt of verbouwt een duurzaam pand (energielabel C of beter) of;
 • U investeert om het pand te verduurzamen (naar energielabel C of beter) of;
 • U heeft een woonhuishypotheek van RegioBank of al minimaal 5 jaar een zakelijke betaalrekening bij ons.

Bedrijfshypotheek oversluiten naar RegioBank
Heeft u een zakelijke financiering bij een andere aanbieder en wilt u uw bedrijfshypotheek oversluiten naar RegioBank? Tijdens een afspraak bekijkt uw Zelfstandig Adviseur samen met u de mogelijkheden en voorwaarden. 

Bouwdepot bij nieuwbouw of verbouwing
Kiest u voor nieuwbouw of een verbouwing? Dan krijgt u een aparte rekening om aannemers te betalen: een bouwdepot. De btw op de facturen moet u zelf voorschieten.

Past een bedrijfshypotheek bij uw situatie?
U kunt een bedrijfshypotheek aanvragen wanneer:

 • U minimaal 2 jaren onderneemt en jaarcijfers van de afgelopen 2 jaar kunt aanleveren.
 • Uw bedrijf is gevestigd in Nederland en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
 • U naast bestaande verplichtingen ook rente en aflossing van de bedrijfshypotheek kunt betalen.
 • U niet van plan bent om meer dan 40% van het bedrijfspand te verhuren.
 • Uw bedrijfsactiviteit past binnen ons duurzaamheidsbeleid. 

Heeft u een bedrijfshypotheek nodig maar past de zakelijke hypotheek van RegioBank niet bij uw situatie? Bekijk dan de alternatieven voor een zakelijke lening.

Hoe werkt het afsluiten van een bedrijfshypotheek?

Stap 1: U maakt een afspraak voor een oriëntatiegesprek
Tijdens dit eerste gesprek vertellen wij  u meer over de productvoorwaarden van de zakelijke hypotheek. Uw adviseur legt uit welke documenten we nodig hebben en geeft u inzicht in de kosten van onze dienstverlening.

Past de bedrijfshypotheek van RegioBank bij uw situatie? Dan start u in een vervolggesprek met uw adviseur de aanvraag voor het bedrag dat u wilt lenen. We stellen een aantal vragen over uw onderneming en de hypotheek die u wilt afsluiten. Ook moet u een aantal documenten uploaden in een online omgeving. Uw adviseur kan u hierbij helpen.

Stap 2: Wij beoordelen uw hypotheekaanvraag
Als alle documenten zijn ontvangen, beoordelen we uw hypotheekaanvraag. We kijken naar de financiële situatie van uw bedrijf om in te schatten of u de rente en aflossing kunt betalen. Ook kijken we naar uw privé situatie en eventuele risico's.

Stap 3: U ontvangt een offerte
Als uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u een offerte. Is uw aanvraag afgekeurd? Dan krijgt u een uitleg waarom we uw aanvraag afwijzen.

Als u akkoord bent met de offerte, ondertekent u alle documenten. Wij verwerken de verdere aanvraag en zorgen dat de notaris de benodigde informatie krijgt voor het vestigen van de hypothecaire zekerheid.

 

Ingangsdatum
Verhuisdatum
Bijvoorbeeld: 18-06-2022
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.