Jongerenrekening

Voor studenten en jongeren van 18 tot 27 jaar heeft RegioBank de Jongerenbetaalrekening. Ga jij studeren? Of word je bijna 18 en wil je een nieuwe eigen rekening? Dan zit je op deze pagina goed. Je leest hier alles over de jongerenrekening van RegioBank. Heb je al een JongWijs-rekening? We zetten deze automatisch om naar een Jongerenbetaalrekening.

Wat is een jongerenrekening?

Wat is een jongerenrekening of studentenrekening precies? En wat is het verschil tussen de Jongerenbetaalrekening van RegioBank en onze andere betaalrekening?

Een Jongerenbetaalrekening bij RegioBank is een betaalrekening voor jongeren van 18 t/m 27 jaar. Het voordeel is dat je geen kosten hebt voor deze Jongerenbetaalrekening. Een gewone Plus Betalen betaalrekening kost € 2,45 per maand, de kinderrekening JongWijs is gratis*.

Net als bij de Plus Betalen betaalrekening krijg je bij je Jongerenbetaalrekening een betaalpas. Met deze betaalpas kun je alles dat een gewone betaalpas ook kan. Als je wilt, is het zelfs mogelijk om een creditcard te krijgen. Daar zijn wel kosten aan verbonden. Een belangrijk verschil met onze volwassen betaalrekening, is dat het bedrag wat je maximaal rood kunt staan lager is.

Jongerenbetaalrekening in het kort

  • Is bankieren voor jongeren en studenten van 18 tot 27 jaar gratis.* Daarna wordt de rekening een Plus Betalen betaalrekening. De kosten van deze rekening zijn € 2,45 per maand.
  • Kun je online bankieren via Mijn RegioBank en de Mobiel Bankieren app.
  • Krijg je een betaalpas waarmee je contactloos kunt betalen.
  • Kun je eenvoudig zelf je pincode kiezen.
  • Kun je -als je dat wil- rood staan tot € 500 aanvragen. Maar dit hoeft uiteraard niet.
  • Is het een optie om een creditcard aan te vragen.