Woningmarkt herstelt zich, starters doen het goed!

De woningmarkt zit weer in de lift en de cijfers van april 2024 spreken boekdelen. In die maand zijn maar liefst 45.000 hypotheekaanvragen gedaan, blijkt uit cijfers van Hypotheken Data Netwerk (HDN). Opvallend detail: eenderde daarvan is aangevraagd door starters.

Huizen geplaatst op verschillende hoogtebalken met een kronkelende pijl omhoog
Nieuws
Datum: 17-06-2024

We moeten ruim vier jaar terug in de tijd voor we zo'n hoog aantal startersaanvragen zien. Best bijzonder, omdat de huizenprijzen hoog zijn en het aanbod op de woningmarkt krap is. Ook het gemiddelde hypotheekbedrag van starters ging omhoog, naar € 353.000, om precies te zijn. Het lijkt er dus op dat het tij aan het keren is!

Meer kansen

Betekent dit dat u als starter weer meer kansen heeft om een huis te kopen dan in de afgelopen jaren? Misschien wel. Maar om die vraag goed te kunnen beantwoorden, moeten we eerst meer van u weten. Misschien heeft u onlangs carrière gemaakt of loonsverhoging gekregen. Zulke ontwikkelingen hebben natuurlijk een positief effect op uw maximale hypotheek. En ook de nieuwe hypotheekregels kunnen in uw voordeel werken.

Iedereen is uniek

Uw situatie is uniek en dat geldt voor iedereen. Om uw mogelijkheden goed te kunnen inschatten, is het daarom belangrijk om alles op een rij te laten zetten door ons kantoor. Als expert op het gebied van hypotheken helpen we u graag. Maak dus gerust een vrijblijvende afspraak om te horen wat wij voor u kunnen betekenen.

Kopers en verbouwers

Overigens deden ook niet-starters het in april best goed op de kopersmarkt. Zij tekenden voor ongeveer 12.500 aanvragen. In de rest van de gevallen – zo'n 18.000 – ging het om huizenbezitters die hun hypotheek hebben overgesloten, bijvoorbeeld om te verbouwen of te verduurzamen.

Meer weten?

Wilt u weten wat deze ontwikkelingen voor uw kansen op de woningmarkt kunnen betekenen of heeft u vragen over een lopende of toekomstige hypotheek? Wij staan altijd voor u klaar! Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder om uw woondromen waar te maken.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.