Doe de zorgverzekeringscheck!

U ontvangt gratis advies over de best passende zorgverzekering welke wij kunnen aanbieden. Daarbij ontvangt u meteen een offerte. 
Let op: mocht u specfieke zorgwensen hebben die niet in de zorgverzekeringscheck staan dan kunt u dit onderin aangeven. 
Wij baseren ons advies op de door u aangegeven punten. Wij kunnen via dit formulier niet uw huidige pakket vergelijken. Daarvoor adviseren wij u langs te komen! 

Geboortedatum *
Bijvoorbeeld: 02-12-2022

Gezinsituatie

Geboortedatum partner *
Bijvoorbeeld: 02-12-2022

Uw voorkeuren zorgverzekering

Dekkingen zorg

Zorgvoorkeur partner

Er zijn drie verschillende soorten basisverzekeringen:

Restitutiepolis

Een restitutiepolis biedt de meeste vrijheid bij het kiezen van uw zorgverleners. Verzekeraars vergoeden alle behandelingen voor 100% van de marktconforme prijs.

Naturapolis

Bij een naturapolis vergoedt de verzekeraar de behandelingen in natura. Vaak moet u bij een naturapolis gebruik maken van de zorgverleners die een contract hebben met uw verzekeringsmaatschappij. Over het algemeen heeft u daarbij een ruime keuze.

Budgetpolis

Een budgetpolis is een naturapolis met strengere voorwaarden. Verzekeraars die deze vorm aanbieden, kopen hun zorg extra voordelig in bij een beperkte groep zorgverleners. Daardoor is de premie die u moet betalen lager. Het nadeel is dat u de zorg alleen 100% vergoed krijgt als u zich bij de gecontracteerde zorgverleners laat behandelen.

Vrijwillig eigen risico

In 2018 bedraagt het verplicht eigen risico € 385. U kunt dit verhogen met een vrijwillig eigen risico van € 100, € 200, € 300, € 400 of € 500 per jaar. Hoe hoger uw vrijwillig eigen risico, hoe lager de premie die u moet betalen.

De kosten van onder meer de huisarts, huisartsenpost, verloskundige zorg en kraamzorg vallen niet onder het eigen risico.

Dekkingen zorg

(Fysio)therapieën

Fysiotherapie, manuele therapie en oefentherapie worden in principe niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wilt u toch dat uw verzekeraar de kosten hiervan betaalt, dan moet u een passende aanvullende verzekering afsluiten.

Medicijnen

De basisverzekering betaalt alle medicijnen die door artsen zijn voorgeschreven en zijn opgenomen in het Geneesmiddelen Vergoeding Systeem (GVS). Afhankelijk van het medicijn kan de apotheek een eigen bijdrage aan u vragen. Wilt u deze liever niet betalen? Sluit dan u een aanvullende verzekering af die een dekking heeft voor medicijnen.

Anticonceptie

Als u ouder bent dan 21 jaar vergoedt de basisverzekering de anticonceptiepil niet. Het is wel mogelijk om de pil via een aanvullende verzekering vergoed te krijgen. Bij sommige aanvullende zorgverzekeringen krijgt u ook condooms en/of sterilisatie vergoed.

Alternatieve geneeswijzen

Vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen zoals homeopathie, acupunctuur en chiropractie vallen niet onder de basisverzekering. Wilt u toch dat uw verzekering de kosten op zich neemt? Sluit dan hiervoor een aanvullende zorgverzekering af.

Brillen en lenzen

De basisverzekering vergoedt geen kosten van brillen en contactlenzen. Wilt u uw bril of lenzen toch deels vergoed krijgen? Dat kan met een aanvullende zorgverzekering. Let wel goed op de voorwaarden die de verzekeraar stelt, zoals de minimale sterkte van de glazen en de maximale vergoedingen en termijnen.

Medische hulp buiten EU

De basisverzekering dekt, op enkele uitzonderingen na, geen zorgkosten buiten Europa. Gaat u op reis naar andere werelddelen? Dan is het verstandig om het risico te verzekeren via een aanvullende verzekering of reisverzekering met dekking voor medische kosten.

Kraamzorg/hulp

De basisverzekering vergoedt de reguliere kosten van de bevalling, verpleging, gynaecoloog, verloskundige en kraamzorg. Een aanvullende verzekering kan dekking bieden voor bijvoorbeeld extra kraamzorg, vergoeding van de eigen bijdrage van de kraamzorg en gedeeltelijke vergoeding van een poliklinische bevalling zonder medische indicatie.

Orthodontie kinderen

Bijna alle tandheelkundige hulp voor kinderen tot 18 jaar is gedekt via de basisverzekering. Dit geldt echter niet voor kronen, bruggen en beugels. Wilt u hiervoor toch een vergoeding? Dan moet u, afhankelijk van het aanbod van uw zorgverzekeraar, een aanvullende verzekering of een tandartsverzekering afsluiten.

Orthodontie volwassenen

De basisverzekering kent geen vergoeding voor orthodontie voor volwassenen. Wilt u hiervoor verzekerd zijn? Sluit dan een aanvullende verzekering of een tandartsverzekering af. Houd hierbij rekening met een eventuele wachttijd die sommige verzekeraars hanteren.

Tandheelkunde volwassenen

De basisverzekering vergoedt de tandartskosten van volwassenen vanaf 18 jaar niet. Wilt u deze toch deels of volledig vergoed krijgen? Dan dient u hiervoor een tandartsverzekering af te sluiten.

Huidige verzekering

Contactgegevens